Каде да се потпишам?

1 држава, 10000 гласа!

Граѓаните може да го дадат својот потпис за поддршка на независниот претседателски кандидат Билјана Ванковска во назначените подрачни одделенија на Државната изборна комисија ширум Република Македонија. За сите прашања поврзани со претседателските избори контактирајте ја ДИК со порака на електронската пошта izbori@sec.mk, а за информациии во врска со избирачкиот список испратете допис на електронската пошта izbirackispisok@sec.mk. Воедно, на располагање ви стои телефонскиот број на ДИК +389 (0)2 3244 744, како и нивниот факс +389 (0)2 3244 745.

Важна напомена: Собирањето потписи почнува на 16-ти февруари 2014 година, недела, во општинските одделенија на Државната изборна комисија и ќе трае до 2-ри март 2014 година, недела, на полноќ. Канцелариите ќе работат од 08:30 до 19:00 часот. секој ден, вклучително викенди. Потписот може да го дадете само во местото каде што е издадена вашата личната карта. Потпис може да се даде само за една личност. Со вас ќе треба да имате лична карта или пасош.

Табела по општини за податоци од подрачните одделенија, канцеларии и општини

СПИСОК НА ПОДРАЧНИ ОДДЕЛЕНИЈА И КАНЦЕЛАРИИ НА ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА И ОПШТИНИ ВО КОИ ЌЕ СЕ ВРШИ ЈАВЕН УВИД ЗА ИЗБИРАЧКИ СПИСОК
И СОБИРАЊЕ НА ПОТПИСИ НА НЕЗАВИСНИОТ КАНДИДАТ БИЛЈАНА ВАНКОВСКА ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Општинакаде се собираат потписиадресаовластено лицетелефон
КАРПОШПодрачно одделение на ДИКул. Стрезова бр. 7
(до средното угостителско училиште, населба Козле)
Мирјана Петрова075/451‐479
КИСЕЛА ВОДАПодрачно одделение на ДИКбулевар Борис Трајковски бб
(во општинската барака 9)
Душан Гоговски075/451‐480
ЦЕНТАРПодрачно одделение на ДИКул. Михаил Цоков бб
(во општинската барака 1, спроти кафе-бар Ван Гог)
Јелица Митричка076/341-017
ЧАИРПодрачно одделение на ДИКул. Босна и Херцеговина бб
(во старата општинска барака 16)
Изеир Незири076/341-016
АЕРОДРОМКанцеларија на ДИКул. Бењамин Мачуковски бр. 6
(позади Т.Ц. Бисер, 2 кат, до Нокиа, над пекарата „Специјал“)
Марија Николовска075/316-526
САРАЈВо општинатаРекреативен центар ббНехат Нухи076/350-662
СОПИШТЕВо општинатаул. 2 бр. 2Томислав Вулгаракис071/786-699
ГАЗИ БАБАПодрачно одделение на ДИКбулевар Александар Македонски бб
(во општинската барака 1, спроти хотел Континентал)
Берат Даути076/341-015
ЃОРЧЕ ПЕТРОВВо општинатаЃорче Петров 73Снежана Кицевска071/733-240
ШУТО ОРИЗАРИВо општинатаВиетнамска ббРамадан Адемовиќ070/554-194
БУТЕЛВо општинатаНовата општинска зградаТатјана Петрушевска078/344-802
КУМАНОВОПодрачно одделение на ДИКул. 11 октомври ббМомчило Димковски075/451-481
БЕРОВОКанцеларија на ДИКул. Димитар Влахов ббСоња Цикарска075/451-487
ВЕЛЕСПодрачно одделение на ДИКул. Панко Баршнар бр. 1Костадин Бабубнски076/341-003
КРУШЕВОКанцеларија на ДИКул. Никола Ѓурковиќ ббФиломена Маја076/341-013
ДЕЛЧЕВОКанцеларија на ДИКул. М. М. Брицо ббДимче Лазаревски075/451-474
ЗЕЛЕНИКОВОВо општинатаул. Станица Зелениково ббСузана Николовска
ИЛИНДЕНВо општинатаул. 9 ббГордана Стојковска070/363-057
КОЧАНИПодрачно одделение на ДИКул. Раде Кратовче бр. 1Снежана Хаџи Паунова075/451-485
КРИВА ПАЛАНКАКанцеларија на ДИКул. Маршал Тито бр. 175Нинка Станоевска075/451-483
ПЕХЧЕВОВо општинатаул. Борис Кидрич бр. 8Анетка Поповска075/417-711
ПРОБИШТИПКанцеларија на ДИКул. Јаким Стојковски бр. 1Горица Митрова075/451-459
СВЕТИ НИКОЛЕКанцеларија на ДИКул. Плоштад Илинден ббУбавка Ѓошева075/451-478
ШТИППодрачно одделение на ДИКул. Васил Главинов ббСилвана Царева075/451-466
БИТОЛАПодрачно одделение на ДИКбулевар 1‐ви Мај ббСтефан Чекутков075/451-467
БОГДАНЦИВо општинатаул. Маршал Тито бр. 62Ристо Стојановски
ГЕВГЕЛИЈАПодрачно одделение на ДИКул. Маршал Тито бр. 170Атанас Урумов075/451-458
КАВАДАРЦИКанцеларија на ДИКул. Маршал Тито ббВанчо Велевски076/341-004
НЕГОТИНОКанцеларија на ДИКул. Ацо Аџи Илов бр. 2Весна Божиноска075/451-455
ПРИЛЕППодрачно одделение на ДИКул. Питу Гули бр. 2
(кај старата општинска зграда)
Роза Костадиноска076/341-010
РАДОВИШКанцеларија на ДИКбулевар Александар Македонски ббТоде Ристов076/341-002
ДОЈРАНВо општината5‐ти ноември ббПеро Митановски078/209-998
СТРУМИЦАПодрачно одделение на ДИКул. Сандо Масев бр. 1Стилчо Џидалов075/451-464
ДЕБАРКанцеларија на ДИКул. Булевар Скопје ббАлбјонда Деде075/451-477
КИЧЕВОПодрачно одделение на ДИКул. Борис Кидрич ббМладен Ванчовски075/451-486
ОХРИДПодрачно одделение на ДИКул. Димитар Влахов бр. 57Јелена Илиќ075/451-475
РЕСЕНКанцеларија на ДИКул. Маршал Тито ббДрагица Бузлевска
Љила Нанчовска
076/341-006
СТРУГАПодрачно одделение на ДИКул. Пролетерски бригади бр. 62Арбена Дика075/451-463
ГОСТИВАРПодрачно одделение на ДИКул. Браќа Ѓиновски ббРуфат Селими076/341-009
ТЕТОВОПодрачно одделение на ДИКул. Дервиш Цара ббДехар Мустафи076/341-012