Случај: Саботажа 84

Во интерес на информирање на јавноста, во прилог можете да ги прегледате жалбата до Советот за етика во медиумите од проф. д-р Гордана Силјановска-Давкова и проф. д-р Билјана Ванковска, писмото на проф. д-р Билјана Ванковска до г-ин Мухамед Зекири, главен уредник на Алсат М телевизија и г-ин Среќко Поповски, автор на ТВ прилогот „Саботажа“, како и исечок од извинувањето на г-динот Мухамед Зекири по електронски пат и одговорот на проф. д-р Билјана Ванковска.

Исто така, најдолу можете да ја најдете реакцијата од проф. д-р Гордана Силјановска-Давкова до Алсат М телевизија.

 

do-sovetot-za-etika-vo-mediumite-april-2015

Преземи PDF

do-alsat-april-2015

Преземи PDF

Извинување од Мухамед Зекири, главен уредник на Алсат М телевизија

 

Reakcija-od-Gordana-Siljanovska-Davkova-na-Sabotaza-br.84

Преземи PDF

Насловна фотографија: МРТ