Изјава за Нова Македонија по повод изборот на Доналд Трамп за претседател на САД

Американските граѓани проговорија, добија власт (претседател) каков што заслужија. Понудата беше lose-lose, а не win-win, кампањата скандалозна, политичкиот систем во колапс. Победата […]

Изјава за Подгорички „Монитор“ околу општествените аспекти на трагедијата во Македонија

Деновиве Македонија одбележува 15 години од конфликтот. Иронијата на судбината сакаше природната катастрофа да удри во регионот во кој тогаш се водеа […]